Sticker Guestbook

Kilimanjaro

Kilimanjaro: de berg die glinstert. En dat klopt. Want al ligt de berg bijna op de evenaar, de top is besneeuwd en glimt in de zon. Het Kilimanjaro National Park is ruim 1800 vierkante kilometer groot, waarvan het grootste deel in beslag wordt genomen door de imposante berg. De Kilimanjaro is van vulkanische oorsprong en heeft een bijna perfecte conische vorm. Van tropische begroeiing tot ijsvelden; langs de vruchtbare helling van de Kilimanjaro ziet u, afhankelijk van de hoogte, een variatie aan landschappen. Tot 1400 meter groeien er veel gewassen. De laagste delen van de berg bestaan uit savanne en vanaf 1800 meter is er dichtbegroeid bos. Boven de 3000 meter, de vorstgrens, groeit er niet veel meer.

Kilimanjaro beklimmen
De top is bedekt met eeuwige sneeuw en voor veel bergsportliefhebbers is het een uitdaging om het dak van Afrika te bereiken. Elke gemotiveerde wandelaar die over een goede conditie beschikt kan zonder enige technische kennis en klimervaring de top van de Kilimanjaro bereiken. Wel is voldoende uitrusting vereist. Aangezien u verblijft op grote hoogte, kunt u verschijnselen van hoogteziekte krijgen. Acclimatisatie is daarom van groot belang. Uw gids weet hier als geen ander mee om te gaan. Wij verzorgen privébeklimmingen, zodat u altijd met uw eigen gezelschap op pad bent. De groepen worden begeleid door gekwalificeerde, Engelstalige gidsen en lokale dragers. Uiteraard gaat er ook een kok mee die onderweg drie maaltijden per dag verzorgt. Er zijn meerdere routes naar boven; zware beklimmingen, maar ook meer eenvoudige.

Beste reistijd
U kunt de Kilimanjaro het hele jaar door beklimmen, maar wij adviseren de periode buiten het regenseizoen: van augustus tot oktober en van januari tot maart.