Sticker Guestbook

Klimroutes

De Kilimanjaro kunt u via verschillende routes beklimmen. Bij alle routes vertrekt ’s nachts, zodat u de top bereikt bij zonsopgang.

Shiraroute | 6 á 7 dagen
De Shiraroute loopt via een prachtige route aan de westkant van de Kilimanjaro. Op deze route kampeert u in goede tenten op mooie kampeerplaatsen. U start uw beklimming op 3500 meter hoogte. Gezien de start op grote hoogte adviseren wij u om een extra acclimatiseringsdag in te lassen. Dit vergroot de kans dat u de top behaalt.

Lemoshoroute | 6 á 7 dagen
Eén van onze favoriete routes is de Lemoshoroute. Op deze route is de kans zeer groot dat u wilde dieren als olifanten, buffels, giraffes, zebra’s en apen tegenkomt. Op de eerste dag van uw beklimming gaat er een bewapende ranger mee. U kampeert in goede tenten en op mooie kampeerplaatsen. U start uw beklimming op 2100 meter hoogte aan de westzijde van de berg. Het voordeel ten opzichte van de Shiraroute, die op 3500 meter begint, is dat uw lichaam meer tijd krijgt om te acclimatiseren.

Marunguroute | 6 of 7 dagen
De Maranguroute is de oudste en meest toeristische route naar de top van de Kilimanjaro. Deze route wordt veel beklommen en is daardoor erg druk. U overnacht in hutten. Gezien u snel stijgt en weinig tijd hebt om te acclimatiseren, is de kans dat u de top haalt kleiner dan bij andere routes. Wij adviseren u dan ook om altijd een extra acclimatiseringsdag in te lassen.

Machameroute | 6 á 7 dagen
De Machameroute start aan de zuidwestkant van de Kilimanjaro. De route is rustiger dan de populaire Maranguroute en toont u een prachtige natuur. U kampeert u in goede tenten op mooie kampeerplaatsen. De weg die u aflegt is over het algemeen steil, maar de laatste nacht is de klim naar de top relatief kort. De route biedt veel mogelijkheden om te acclimatiseren.

Rongairoute | 6 á 7 dagen
De Rongairoute is een van de makkelijkere routes en begint aan de noordzijde van de Kilimanjaro, dicht bij de Keniaanse grens. Onderweg komt u diverse grotten tegen waar u kunt lunchen of zelfs de nacht doorbrengen. U kampeert u in goede tenten op mooie kampeerplaatsen.

 

 Klik voor een grotere kaart