Sticker Guestbook

Dagtrips

Een compleet beeld krijgen van Tanzania en haar bevolking? Breid uw safari dan uit met een aantal mooie dagtrips.

Kilimanjaro Nationaal Park en Moshi
U maakt een wandeling door het regenwoud aan de voet van de Kilimanjaro. Een ranger vertelt u over de natuur in dit gebied. Onderweg spot u diverse vogels en apen en kunt u buffels, giraffen en ander groot wild tegenkomen.

Mount Meru Foothills
Met een auto rijdt u naar de voet van Mount Meru. Een wandeling is zeker de moeite waard, het uitzicht is adembenemend. U kijkt uit over de steppes van Arusha National Park, waar u de buffels, zebra’s en giraffen ziet grazen, met op de achtergrond de Kilimanjaro.

Massai-dorp
Hoe leven de Massai, de bewoners van dit gebied? Waar wonen ze? En hoe zien hun hutten eruit? De Massai laten het u graag zien.

Hadzabe
U maakt deze dag kennis met de levenswijze van de Hadzabe-stam, de meest primitieve stam in Oost-Afrika. Soms is het even zoeken waar ze zijn, want deze stam leeft waar eten is. Samen met de Hadzabe gaat u op jacht met pijl en boog. Deze unieke ervaring kunt u combineren met een wandeling langs het meer, waar u vele vogels vindt.

Ranger Safari in Arusha National Park
Onder begeleiding van een ranger wandelt u door de groene oase van Arusha National Park. U krijgt uitleg over de vegetatie en ziet van dichtbij hoe de dieren leven. U wandelt tussen buffels, giraffes en zebra’s en bewondert enkele watervallen.

Kanotocht in Arusha National Park
Na een safari door Arusha National Park, kunt u ’s middags een kanotocht over het meer maken. Om u heen dobberen nijlpaarden, op de oever ziet u allerlei andere diersoorten. Een prachtige tocht.

Lokale school
In Arusha kunt u een school bezoeken, zodat u ziet hoe de kinderen hier les krijgen. De scholen stellen het zeer op prijs als u iets meeneemt voor de kinderen. Schriften of kleurpotloden bijvoorbeeld.

Culturele wandeltour door Mto wa Mbu
U maakt een wandeltocht door het kleurrijke dorp Mto wa Mbu in het groene gebied rond Lake Manyara National Park. U geniet hier van een lokale lunch en bezoekt een gezellige markt.

Ballonvaart over de Serengeti
In de Serengeti heeft u de unieke kans om een ballonvaart te maken. U wordt ‘s morgen opgehaald bij uw tentenkamp of lodge in het midden van het park en naar de locatie van de ballonsafari gebracht. De ballonvaart duurt ongeveer een uur. Na de landing staat op een prachtig gedekte tafel een champagneontbijt voor u klaar. Na het ontbijt gaat u verder op safari met uw gids. De ballonvaart kan uitstekend ingepast worden tijdens uw safari in het centrale deel van Serengeti National Park.