Sticker Guestbook

Tanzania

Oppervlakte: 945.087 km2
Aantal inwoners: 33 miljoen
Hoofdstad: Dodoma
Taal: Swahili, Engels, inheemse talen
Staatsvorm: Republiek (Tanzania en Zanzibar) 
Munteenheid: Tanzaniaanse shilling. Euro’s
en dollars worden ook bijna overal geaccepteerd

Ligging
De Verenigde Republiek Tanzania bestaat uit het vroegere Tanganyka en de eilanden Zanzibar en Pemba. Het land grenst in het noorden aan Kenia en Uganda, in het zuiden aan Mozambique, Malawi en Zambia en in het westen aan Rwanda, Burundi en de Democratische Republiek Congo. De grenzen bestaan voor een groot deel uit water: de Indische Oceaan in het oosten, in het westen Lake Tanganyika, in het noordwesten Lake Victoria en in het zuidwesten Lake Malawi. De grens met Mozambique wordt gevormd door de rivier de Rovuma.

Natuur
Het landschap van Tanzania is er één met een grote diversiteit. De Serengetivlaktes vormen het decor van de jaarlijkse massale wildmigratie en de torenhoge, met jungle begroeide bergen en paradijselijke eilandenarchipels zijn bewonderenswaardig. Tanzania kent grote klimaatverschillen. U vindt er de koele hooglanden van de Great Rift Valley en de warme‚ exotische eilanden in de Indische Oceaan. Op de top van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, ligt zelfs sneeuw. De verschillende reisseizoenen bieden grote verschillen in landschap. Wanneer u in de droge periode reist straalt het gebied met zijn goudgele kleur, terwijl het land na het regenseizoen uitbloeit tot een groene oase.

Met ons op reis
Bij onze safari’s reist u altijd met een ervaren, Engelssprekende privéchauffeur/gids. Hij kent als geen ander de weg en brengt u naar de mooiste plekken om wild te spotten. Tanzania is groot en alleen de hoofdwegen zijn geasfalteerd. In de nationale parken zijn de wegen onverhard en stoffig. Er zijn zelfs parken waar nauwelijks infrastructuur te bekennen is. De wegen, praktisch zonder bewegwijzering, lenen zich er dan ook niet voor om zelf te rijden. Vindt u reizen over de weg te vermoeiend? Dan kunt u er ook voor kiezen om de verschillende parken met kleine vliegtuigjes te bezoeken. U wint hiermee veel tijd en op ieder park zijn diverse landingsbanen aanwezig. Bij het plannen van uw reis nemen we de verschillende mogelijkheden met u door.

Beste reistijd
U kunt Tanzania het hele jaar door bezoeken. De lange regenperiode in noord-Tanzania duurt van april tot en met mei. De wegen zijn dan minder goed begaanbaar, maar gezien wij alleen onze fourwheeldrives inzetten is dit meestal geen probleem. Het korte regenseizoen duurt van half oktober tot en met eind november. De regenbuien zijn dan vaak kort en hevig en meestal ’s nachts. Het zuiden en westen van Tanzania kennen een afwijkend regenseizoen.

Reisdocumenten
Uw paspoort dient nog minimaal zes maanden geldig te zijn bij aankomst in Tanzania. Naast een paspoort dient u in het bezit te zijn van een geldig visum. Een visum kunt u voor vertrek aanvragen bij het Tanzaniaanse consulaat, de kosten bedragen € 50 per paspoorthouder. U kunt uw visum ook aanvragen bij aankomst op het vliegveld. Nadeel hiervan is dat er lange wachtrijen ontstaan omdat de meeste mensen dit doen. Daarnaast adviseren wij u om uw vaccinatieboekje mee te nemen.

Vaccinaties en inentingen
Voor Tanzania gelden de adviezen volgens de Landenlijst LCR: gele koorts, een dtp-vaccinatie wordt aanbevolen, net als bescherming tegen Hepatitis A. Ook heeft u een choleraverklaring nodig.

 Klik voor een grotere kaart