Sticker Guestbook

Ngorongoro Conservation Area

Natuur
Groene hooglanden‚ slapende vulkanen en wildrijke kraters; de Ngorongoro Conservation Area is prachtig. Hoogtepunt is de enorme Ngorongorokrater, één van 's werelds grootste natuurspektakels. Vanaf de rand van de krater kijkt u uit over een natuurlijk amfitheater met een wonderlijke schoonheid aan uitgestrekte vlaktes, bossen, moerassen, kleine riviertjes en het Magadimeer. De krater is een geëxplodeerde vulkaan en heeft in de loop der jaren een eigen ecosysteem ontwikkeld. De wanden kunnen gemiddeld een hoogte van ruim zeshonderd meter bereiken. Het is niet voor niets dat de krater ook wel de Ark van Noach wordt genoemd.

Dieren
De vruchtbare vulkanische grond is de ideale voedingsbodem voor een intrigerend ecosysteem. In het gebied wemelt het van de wilde dieren. U ziet er neushoorns, buffels, gnoes, nijlpaarden, leeuwen, luipaarden, cheeta's, olifanten, apen, zebra's, gazelles, en honderden soorten vogels. De ontelbare flamingo's vormen een roze tapijt over het meer. De dieren kunnen de krater in- en uitlopen, maar de meesten hebben pertinent voor dit vruchtbare leefgebied gekozen. Naast deze dieren graast het vee van de huidige bewoners, de Massai, in dit gebied. Het vee zorgt voor hun levensbehoeften: vlees, melk en mest.

Beste reistijd
Het reservaat ligt ten zuidwesten van Serengeti National Park. In de periode tussen december en maart vindt u hier enorme groepen gnoes en zebra's. Dit is de periode waarin de beesten jongen krijgen. Op één dag worden er soms wel zesduizend jonge gnoes geboren. De Ngorongoro Conservation Area wordt daarom ook wel de kraamkamer van Afrika genoemd.

Accommodaties
Enkele voorbeelden van accommodaties om en nabij Ngorongoro:

 

 
Klik voor een grotere kaart