Sticker Guestbook

Serengeti National Park

Natuur
Het meest bekende nationale park van Tanzania en misschien wel van heel Afrika is de Serengeti. Het landschap bestaat voornamelijk uit vlakke savanne- en bosgebieden en is met bijna 15.000 vierkante meter net zo groot als de helft van België. Serengeti betekent dan ook 'eindeloze vlakte' in de taal van de Massai, de oorspronkelijke bewoners van het gebied. Het ecosysteem van Serengeti National Park behoort tot de oudsten op aarde. Klimaat, vegetatie en fauna zijn in de voorbije duizenden jaren amper veranderd. In het gebied Lobo bij de Keniaanse grens dook hier twee miljoen jaar geleden in de Oldupaaikloof de eerste mens op. Tot honderd jaar geleden bleef Serengeti onbewoond; sindsdien laten de Massai hun vee op de landen grazen.

Dieren
In Serengeti leven olifanten, gazelles, impala’s, giraffes, kongoni’s, buffels, leeuwen, cheeta’s, luipaarden en hyena’s. De neushoorn is de meest bedreigde diersoort in het gebied; in de jaren tachtig werd dit soort bijna uitgeroeid door stropers. Serengeti is beroemd om de migratie van gnoes en zebra’s. In de lente trekken kilometers lange kuddes westwaarts op zoek naar water, gevolg door de roofdieren en katachtigen. Een indrukwekkend plaatje, dat u met eigen ogen kunt aanschouwen. 

Beste reistijd
Het hele jaar door kunt u Serengeti National Park bezoeken. Wij kennen de mooiste plekken. Tussen mei en september vindt de migratie plaats; in de periode tussen december en maart reizen we naar de zuidelijke delen rondom de Ngorongorokrater, waar de grote geboortegolf op gang komt.

Accommodaties
Enkele voorbeelden van accommodaties in de Serengeti:

 
Klik voor een grotere kaart