Sticker Guestbook

Tarangire National Park

Natuur
Langs de rivier de Tarangire ligt het Tarangire National Park. Een lang, smal park op ongeveer anderhalf uur rijden van Arusha. Bij binnenkomst wordt u direct welkom geheten door een overweldigende Baobabboom. In het park staan exemplaren met een diameter van wel elf meter. Deze natuurlijke vegetatie wordt afgewisseld met grote moerasgebieden. Vanuit de zuidelijk moerassen kronkelt de Tarangire richting het Burungimeer. Dit zoutmeer bevat groenblauwe algen en lokt van juli tot november duizenden flamingo’s. Vanaf de hoogste plekken in het park kunt u op een heldere dag uitkijken op de kraterranden van de Ngorongorokrater en verder gelegen vulkanen als de Lengai en Meru. Zelfs de Kilimanjaro is hier soms te zien.

Dieren
In Tarangire National Park vindt u grote concentraties wild, waaronder een aantal bijzondere diersoorten. Denk aan elanden, oryxen en giraffegazellen. Daarnaast woont hier de grootste populatie olifanten van heel Afrika, in totaal zo’n 5500. Het park huisvest tevens duizenden buffels, gnoes, impala’s, kudu’s, zebra’s, struisvogels, leeuwen en luipaarden. En pas op, want dit gebied is berucht vanwege de twaalf meter lange pythons die in de bomen kruipen. Het park is een paradijs voor vogelaars; er zijn maar liefst 550 verschillende soorten geteld.

Beste reistijd
De beste tijd voor een bezoek aan Tarangire National Park is van juni tot eind oktober of tijdens de eerste tien dagen van de regenval begin november. Dan kleurt het park felgroen en hebben de meeste dieren nog niet besloten om te migreren.

Accommodaties
Enkele voorbeelden van accommodaties waar u kunt verblijven in en om Tarangire National Park:

 
Klik voor een grotere kaart